Van der Poel maakt het meesterlijk af in Waregem en is duidelijk klaar voor de Ronde van Vlaanderen

Van der Poel maakt het meesterlijk af in Waregem en is duidelijk klaar voor de Ronde van Vlaanderen
Foto: © photonews

Geen Wout van Aert in Dwars door Vlaanderen, maar wel Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. En dus werd het spektakel op weg naar Waregem.

Mathieu van der Poel voerde de forcing en nam onder meer Campenaerts, Benoot en Pidcock mee richting een aantal vroege vluchters waar onder meer Politt nog sterk kon blijven aanhaken achteraf. Pogacar had een lastig momentje en haakte af.

In de laatste twintig kilometer probeerde Victor Campenaerts het tot drie keer toe. De tweede keer leek dat al een ingestudeerd nummertje, maar leek het wel bijna te lukken.

Elitegroepje

Pidcock en Benoot maakten uiteindelijk toch nog de sprong naar voren, uiteindelijk kwamen ook de andere vijf terug aansluiten op minder dan vijf kilometer van de streep. En ook poging drie werd in de slotkilometers geneutraliseerd.

Uiteindelijk waren het Benoot en van der Poel die wegraakten in de voorlaatste kilometer en naar een sprint met twee gingen. VDP haalde het daarin vlot en pakt zo voor de tweede keer Dwars door Vlaanderen. Pidcock won de sprint voor plek drie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties