Dwars door Vlaanderen 2024

Dwars door Vlaanderen 2024 is de 79ste editie van deze wielerklassieker bij de mannen. Bij de vrouwen zal deze eendagskoers voor de 12e keer georganiseerd worden. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen in en rond Dwars door Vlaanderen.

De organisatie houdt vast aan de traditionele start-en aankomstplaats. Dwars door Vlaanderen gaat van start in Roeselare en komt aan in Waregem. De wedstrijd gaat dit jaar door op woensdag 27 maart 2024. Er zal op zoek gegaan worden naar een opvolger en opvolgster voor Christophe Laporte en Demi Vollering. Beiden wisten deze wedstrijd in 2023 op hun palmares te zetten na een succesvolle solo.

Parcours Dwars door Vlaanderen 2024

Er zal door de renners een totale afstand van 188,6 kilometer afgelegd worden. De gekende hellingen zullen opnieuw beklommen moeten worden: zo komen de Knokteberg, Hotond en Maria-Borrestraat meer dan één keer aan bod. Die laatste vormt samen met de relatief nieuwe helling Ladeuze de laatste grote hindernissen van de dag. De grootste wijziging in vergelijking met de vorige editie is dat de Holstraat geschrapt wordt en de lokale ronde in de omgekeerde richting wordt gereden. Op ruim vijf kilometer van de aankomst volgt nog een laatste kasseistrook, vooraleer het in licht dalende lijn richting de finish gaat.

Deelnemers Dwars door Vlaanderen 2024

In principe gaat Dwars door Vlaanderen 2024 door zonder de twee laatste winnaars. Titelverdediger Christophe Laporte past al zeker wegens ziekte, een zware aderlating voor Visma-Lease a Bike, de ploeg van Wout van Aert. Die heeft Dwars door Vlaanderen wel op zijn programma staan. Dat was aanvankelijk niet het geval bij Mathieu van der Poel, tweevoudig winnaar van deze wedstrijd. Behoudens een late verandering is Van der Poel er deze keer niet bij.

Favorieten Dwars door Vlaanderen 2024

De al dan niet deelname van Van der Poel heeft uiteraard ook zijn effect op de waardeverhoudingen tussen de favorieten. Zonder Van der Poel zal Alpecin-Deceuninck volle bak de kaart van Jasper Philipsen trekken. Die behoort dan ook wel tot de kanshebbers, maar de grote favoriet is ontegensprekelijk Wout van Aert. Die moet dan opboksen tegen het sterke geheel van Lidl-Trek, dat zowel Mads Pedersen als Jasper Stuyven naar voren kan schuiven als pion die het kan afmaken. Van Aert zal er van zijn kant op rekenen dat Matteo Jorgenson, als nieuwkomer bij zijn ploeg bezig aan een sterk voorjaar, hem tot diep in de finale kan bijstaan.

Zoals steeds zijn er ook wel enkele outsiders om rekening mee te houden. Zo is de aandacht voor Jonathan Milan en Laurence Pithie gestegen na een sterke prestatie in Gent-Wevelgem. Ook een Tim Wellens is zeker in staat om een goede beurt te maken. Oier Lazkano komt dan weer aan de start in de wetenschap dat hij vorig jaar tweede was en Laporte nu dus niet present zal tekenen.

Laatste nieuws uit Dwars door Vlaanderen 2024

Meer nieuws