Dwars door Vlaanderen 2023

Dwars door Vlaanderen 2023 is de volgende editie van deze Vlaamse wielerklassieker. De wedstrijd valt in het klassieke voorjaar en zal in 2023 op woensdag 29 maart verreden worden. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alles rond Dwars door Vlaanderen 2023.

Terugblik op 2022

Vorig jaar werd het een editie waarbij een kopgroep met een achttal renners lange tijd in aanmerking kwam voor de overwinning. Mathieu van der Poel maakte daar als grote favoriet ook deel van uit. De Nederlander zat vaak op zijn tandvlees, maar kon op een bepaald moment dan toch wegspringen samen met Tiesj Benoot. In een sprint met twee na 183,7 kilometer had Van der Poel de beste kaarten en dat bleek terecht. Tom Pidcock won de sprint van de achtervolgende groep voor de derde plaats.

De vrouwenkoers mondde in 2022 uit in een massasprint. Met twee Belgische rensters die zich goed vooraan wisten te plaatsen in de personen van Julie De Wilde en Shari Bossuyt. De Wilde kwam zelfs in de buurt van de overwinning, maar de Italiaanse Chiara Consonni was als enige nog sneller aan de meet na een koers van 120 kilometer. De Zwitserse Elise Chabbey maakte de top drie compleet. Bossuyt kwam als achtste over de streep.

Favorieten Dwars door Vlaanderen 2023

De deelnemers voor de mannenkoers Dwars door Vlaanderen 2023 is nog niet bekend, maar verschillende grote namen zullen meer dan waarschijnlijk wel aan de start verschijnen. Zo zal het onder meer uitkijken zijn naar het sterke blok van Jumbo-Visma, dat meerdere renners naar voren kan schuiven. In de eerste plaats kan dat uiteraard Wout van Aert zijn. Evengoed is het echter Tiesj Benoot, Christophe Laporte en/of Dylan van Baarle

Een andere ploeg die zich in de klassiekers vaak als sterk collectief presenteert en dat is Soudal Quick-Step. Dat heeft met Yves Lampaert een ex-winnaar in de rangen die in deze wedstrijd dan ook nog eens in eigen regio koerst. Voorts is ook titelverdediger Mathieu van der Poel een belangrijke kanshebber en Tom Pidcock heeft duidelijk ook het potentieel om een grote rol te spelen in de finale.

Parcours Dwars door Vlaanderen 2023

De editie van 2023 zal verlopen over een gelijkaardig parcours als in 2022. Dat betekent dat het begint met een start voor de mannen in Roeselare en dat de finale gekruid is vol met Vlaamse hellingen. Een nieuwigheid in 2023 is wel dat de Volkegemberg de eerste helling is. De lokale ronden in Waregem zullen in omgekeerde richting afgelegd worden. De aankomst ligt traditioneel op de Verbindingsweg in Waregem. Bij de vrouwen ligt zowel de start als de aankomst in Waregem. 

Laatste nieuws uit Dwars door Vlaanderen 2023

Meer nieuws