Mathieu van der Poel en Wout van Aert missen nog voor eerste kasseien de eerste slag in Parijs-Roubaix

Mathieu van der Poel en Wout van Aert missen nog voor eerste kasseien de eerste slag in Parijs-Roubaix
Foto: © photonews

Een vroege verrassing in Parijs-Roubaix: Mathieu van der Poel en Wout van Aert hebben de eerste slag gemist. Wat gaat dat betekenen voor het vervolg van de wedstrijd?

Wie Parijs-Roubaix zegt, zegt 31 vervelende kasseistroken, maar soms kan er dus ook voor de kasseistroken al iets interessant gebeuren. Het waren vooral de mannen van Ineos die met een putsch uitpakten. Ook bij Quick-Step waren ze deze keer bij de les.

MEER DAN MINUUT VERSCHIL

Dat zijn dan ook de twee ploegen die het werk verzetten in de eerste groep, die zo'n zeventigtal renners telt. Die groep kon toch met een voorsprong van ongeveer 1 minuut en 15 seconden de eerste kasseien aanvatten. Een handige bonus.

En wie geraakte er in de tweede groep verzeild? Mathieu van der Poel en Wout van Aert zowaar. Ploegmaats van Van der Poel proberen de kloof zo klein mogelijk te houden, al offert de Nederlander ook niet al zijn mannetjes op. Van Aert kan zich wegsteken achter zijn recente coronabesmetting. Er volgen nog een pak kilometers, maar wat gaat de impact zijn van deze vroege ontwikkeling op de ontknoping op de Vélodrôme?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties