Weg naar Roubaix liep voor Merlier via slecht nieuws en vieze wonde aan elleboog: "Bloed vond ik angstaanjagend"

Weg naar Roubaix liep voor Merlier via slecht nieuws en vieze wonde aan elleboog: "Bloed vond ik angstaanjagend"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Stilaan geraken meer verhalen over Parijs-Roubaix bekend. Voor Tim Merlier was het een lijdensweg, nadat hij zijn elleboog zichtbaar blesseerde bij een val.

De valpartij van Merlier ontstond op Carrefour de l'Arbre. "Er viel een gat en ik wilde de renner voor mij inhalen, maar die ontweek net een put", doet de snelle man van Alpecin-Fenix zijn verhaal bij Sporza. "Mijn stuur sloeg dubbel, ik maakte een salto en kwam pittig ten val." De schade was aanzienlijk. "Een grote open wonde aan mijn elleboog, die hevig bloedde en vol steentjes zat. Je kon zelfs een spier zien liggen."

ELLEBOOG REINIGEN

Een mooi zicht was het allerminst. "Na de koers hebben ze mijn elleboog met een operatie volledig moeten reinigen. Achteraf gezien was ik beter in een ziekenwagen gestapt, maar de pijn viel mee. Het bloed was wel angstaanjagend."

Voor de koers had Merlier vernomen dat zijn grootmoeder overleden was. Merlier startte toch en zette door. Zelfs de pech tijdens de koers deed hem niet opgeven. "Na twee lekke banden had ik al stevig geknokt en ik dacht ook aan mijn oma. Dat motiveerde me om door te bijten." Merlier bereikte Roubaix als veertigste: niet slecht voor een sprinter, zeker gezien de omstandigheden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties