Hindley slaagt in wat twee jaar geleden misliep: "Veel emoties onderweg"

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Hindley slaagt in wat twee jaar geleden misliep: "Veel emoties onderweg"

Jai Hindley heeft de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. In tegenstelling tot 2020 kraakte hij nu niet in de afsluitende tijdrit.

Hindley kon met zijn vreugde geen blijf na afloop van de koers. “Het is een geweldig gevoel om nu wel de roze trui te winnen”, zei hij achteraf. “Er gingen veel emoties door me heen onderweg, zeker ook omdat 2020 wat door mijn hoofd spookte. Eerlijk gezegd was ik er serieus op gebrand om het nu niet zover te laten komen en deze keer wel de eindwinst te pakken. Ongelooflijk dat ik het haal.”

Tegenstander Carapaz reed geen al te beste tijdrit, bij Hindley liep alles wel vlot. “Het draaide heel goed, ik voelde me ook in orde op de fiets en ik had niet het gevoel dat ik aan het knokken was in die tijdrit. Toen ik dan het tijdverschil hoorde stel me dat enigszins gerust. Dus ik nam de afdaling zonder risico's en in het laatste stuk haalde ik nog eens alles uit de kast.”

“Nu mocht ik in het roze die arena in. Geweldig. Ik moet zoveel mensen bedanken. Mijn team, mijn ploegmaten, mijn moeder is hier in Verona, mijn vriendin? Ik ben zo trots dat ik de eerste Australiër ben die het roze pak, ik ben trots op mijn land en dit betekent heel veel voor mij. Vorig jaar was zo'n pechjaar, ging er zoveel fout en nu maak ik het wel waar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties