Jasper Philipsen kon het amper geloven na gemiste kans: "Wanneer gebeurt het? Nooit, maar uitgerekend nu wel"

Jasper Philipsen kon het amper geloven na gemiste kans: "Wanneer gebeurt het? Nooit, maar uitgerekend nu wel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat de vluchters voorop bleven, betekende opnieuw een gemiste kans voor Jasper Philipsen. Die kon niet geloven hoe het was misgelopen op weg naar Saint-Étienne.

De sprinter van Alpecin-Deceuninck blijft dus een ritzege in de Tour de France najagen en stond na de dertiende etappe Belgische media als HLN en HNB te woord. "We hadden de vluchters nog redelijk onder controle", dacht Philipsen dat het werk van zijn ploeg wel zou renderen. "Maar toen hield Lotto ermee op. Dan wordt het moeilijk."

De reden waarom Lotto Soudal stopte met koersen was duidelijk: Caleb Ewan was ten val gekomen. "Hoe vaak gebeurt het dat een sprinter van een ploeg die controleert wegvalt? Nooit, denk ik, maar uitgerekend nu weer wel", kon Philipsen het amper vatten.

VOORLOPIG EEN VERVLOEKTE TOUR

Ondanks dat hij een goede Tour rijdt, mag het voorlopig nog niet lukken voor hem. "Het lijkt hier wel vervloekt", klinkt het. De enige remedie: blijven proberen. Wat zijn de resterende kansen? "De rit naar Carcassonne wordt moeilijk om te controleren. Er is nog de aankomst in Cahors en natuurlijk de Champs-Élysées."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties