Tour de France: de vroege vlucht is sterk Belgisch getint op weg naar Foix, ook enkele interessante namen zijn mee
Joachim Vandecauter
| 0 reacties

Wout Van Aert, Dylan Teuns, Nathan Van Hooydonck, Philippe Gilbert en Tim Wellens in de vroege vlucht in de 16e rit van de Tour

Tour de France: de vroege vlucht is sterk Belgisch getint op weg naar Foix, ook enkele interessante namen zijn mee
Foto: © photonews

Het peloton heeft zich weer op gang getrokken. Op weg naar Foix zijn de Belgen al heel actief.

Al na enkele kilometers na de start in Carcassonne vertrok al een grote groep. Daarin zitten 29 renners en ze kregen een vrijgeleide van het peloton, waar Jumbo-Visma controleert. Ze houden het verschil tussen 6 en 7 minuten.

In de vroege vlucht zitten 5 Belgen. Wout Van Aert is opnieuw mee. Bij de tussensprint kwam hij als 2e over de streep. Nils Eekhoff verraste hem en Van Aert was niet echt tevreden over dat manoeuvre. Van Aert heeft Nathan Van Hooydonck mee. Mogelijk is er weer een plan van Jumbo-Visma. Ook Dylan Teuns, Tim Wellens en Philippe Gilbert zijn mee. Zij jagen op een ritzege. 

Dan zitten er nog enkele interessante namen in de kopgroep. Aleksandr Vlasov staat op een 11e plaats in het klassement. Tadej Pogacar heeft met Brandon McNulty ook een mannetje vooruitgestuurd. Dan zijn er verder nog Tony Gallopin, Michael Woods, Hugo Houle, Neilson Powless, Simon Geschke, Gorka Izagirre, Damiano Caruso (ploegmaat Teuns) en Daniel Felipe Martinez mee. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties