Michel Wuyts onder de indruk van Evenepoel: "Topkandidaat om deze Vuelta te winnen"

Michel Wuyts onder de indruk van Evenepoel: "Topkandidaat om deze Vuelta te winnen"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel ontbond donderdag in de Ronde van Spanje zijn duivels.

Evenepoel reed de tegenstand op een hoopje en veroverde de leiderstrui in de Vuelta. Iets wat Michel Wuyts eigenlijk nog niet verwacht had. “Neen, niet zo snel”, zegt hij bij Het Laatste Nieuws. “Het is nog maar dag 6, maar ook ál dag 6. Er is al wat slijtage. Dat zag je ook bij zijn versnellingen. Bij Remco’s tweede versnelling moesten Roglic en co gewoon lossen. De schade is al groot, in Vuelta-begrippen zelfs zéér groot.”

“Ik durf nu al zeggen: na vandaag is hij topkandidaat om deze Vuelta te winnen. Ook op Roglic heeft hij een streepje voor, ja. Ik zag slijtage bij hem en nog geen beetje. Hij speelde ruim een minuut kwijt. Als Evenepoel stand kan houden in Asturië of zelfs kan uitbreiden dan ziet het er goed uit, met ook nog die tijdrit die eraan zit te komen.”

Enige probleem is de ploeg die Evenepoel rond zich heeft. “Is zijn ploeg op maat van de kopman? Ze hebben goed gewerkt op weg naar de slotklim, maar bergop zat hij snel alleen. Uit ervaring weet ik dat een kopman toch liever wat meer hulp heeft. Ik vraag me daarom ook af waarom Masnada gisteren mee in aanval trok. Dat zijn toch krachten die goed van pas konden komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties