Remco Evenepoel mag vandaag al wat verwachten van Primoz Roglic

Remco Evenepoel mag vandaag al wat verwachten van Primoz Roglic

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De komende dagen wordt er stevig geklommen in de Vuelta, te beginnen met een stevige slotklim vandaag.

Het wordt vandaag een lange etappe, met 192 kilometer. Bovendien is er een slotklim van 19 kilometer aan een gemiddelde van bijna zeven procent.

“De slotklim is lang en slopend. Het gaat opnieuw heel warm zijn en de etappe is ook weer lang. Het zal dus een andere slotbeklimming worden dan we tot nu toe hebben gezien in deze Vuelta”, vertelt ploegleider Addy Engels op de website van Jumbo Visma.

De top van het klassement zal volgens Engels niet strijden om de ritzege. “Ik verwacht dat een groep vluchters zal strijden om de dagzege. Het controleren van de koers wordt steeds lastiger. Verschillende ploegen zijn al een aantal renners kwijt.”

Wat uiteraard niet betekent dat Roglic geen aanval zal inzetten om zijn achterstand op Remco Evenepoel goed te maken. “Ik verwacht morgen wel iets bij de klassementsrenners. De kansen die gaan komen, moeten gepakt worden. Als de mogelijkheden er zijn moeten we die grijpen. Het weekend wordt ook heel zwaar, maar het is niet zo dat we bij voorbaat zeggen daar op te wachten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties