Tweede ritzege voor Carapaz, Evenepoel krijgt een tik(je) van Roglič

Tweede ritzege voor Carapaz, Evenepoel krijgt een tik(je) van Roglič
Foto: © photonews

In de dertiende rit van de Vuelta stond opnieuw een bergrit op het programma. De rit eindigde op de steile Sierra de La Pandera.

De aanloop van de etappe was realtief vlak met een klim van derde categorie op 50 km van de streep. Vlak voor de slotklim kwam er nog een klim van 2e categorie die 10,4 km lang was aan 5,5%

Daarna kwam er de slotklim van 8,4 km lang en gemiddeld 7,8%. Op het einde was de slotklim zeer onregelmatig. Er zaten stroken in tot 15%, maar ook een twee korte afdalingen. 

De kopgroep van de dag bestond uit tien renners met bekendste namen Richard Carapaz, Alexey Lutsenko en groene trui Mads Pedersen. De groep spatte uiteen op de twee laatste klimmen van de dag en uiteindelijk schoot alleen Richard Carapaz nog over. 

Op de slotklim zette vooral Jumbo-Visma zich op kop van het peleton voor kopman Roglič. Op de slotklim viel Roglič dan aan en rode trui Evenepoel kon niet volgen. Witte trui Ayuso kreeg onderweg nog een lekke band. 

Richard Carapaz kon uiteindelijk nog nipt stand houden voor Miguel Ángel López en Primož Roglič. Remco Evenepoel werd uiteindelijk achtste op 48 seconden van Roglič. In het klassement staat Evenepoel nu 1'49" voor op Roglič en 2'43" op Mas. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties