Na het 1e zwakke moment van Remco Evenepoel in de Vuelta: wat zijn de verschillen in de top 10 van het klassement?

Na het 1e zwakke moment van Remco Evenepoel in de Vuelta: wat zijn de verschillen in de top 10 van het klassement?
Foto: © photonews

Remco Evenepoel heeft in de 14e rit op weg naar Sierra de La Pandera een 1e moeilijk moment in de Vuelta gekend. Daardoor zijn er nieuwe verschillen in de top 10.

Primoz Roglic reed weg van Remco Evenepoel en kon uiteindelijk 48 seconden goedmaken op Evenepoel. Roglic volgt nu op 1'49" van Evenepoel. 3e staat nog altijd Enric Mas. Hij kon eerst Roglic volgen, maar moest hem uiteindelijk laten gaan. Toch maakte hij nog 20 seconden goed op Evenepoel. Het verschil is nu 2'43". 

Carlos Rodriguez en Juan Ayuso vervolledigen nog altijd de top 5. Rodriguez reed samen met Mas over de finish en staat nu op 3'46" van Evenepoel. Ayuso kende pech op de slotklim. Toch kon hij de schade nog beperken en kwam hij samen met Evenepoel boven. Hij staat nu op 4'53". 

Ook Miguel Angel Lopez en Joao Almeida deden een goede zaak in het klassement. Ze schoven respectievelijk op naar plaatsen 6 en 7. Lopez kwam samen met Roglic over de streep en volgt nu op 6'02" in het klassement. Almeida maakte ook wat tijd goed. Hij staat nu op 6'49". Het slachtoffer was Wilco Kelderman. Hij zakte van 6 naar 8 en volgt op 6'56" van Evenepoel. 

Tao Geoghegan Hart en Ben O'Connor vervolledigen de top 10. Zij staan op respectievelijk 8'49" en 9'12" van Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties