Na 44 jaar nog eens een Belgische grote rondewinnaar? Wie kan Evenepoel nog van eindzege houden?
Jeroen Deheegher
| 0 reacties

Na 44 jaar nog eens een Belgische grote rondewinnaar? Wie kan Evenepoel nog van de eindzege houden?

Na 44 jaar nog eens een Belgische grote rondewinnaar? Wie kan Evenepoel nog van eindzege houden?
Foto: © photonews

Op de laatste rustdag staat Remco Evenepoel nog altijd in de rode leidertrui in de Vuelta. Welke klassementsman kan hem nog bedreigen?

Remco Evenpoel kan na 44 jaar eindelijk nog eens zorgen voor een Belgische winnaar zorgen in een grote ronde. Volgt hij Johan De Muynck op na diens overwinning in de Giro van 1978? De kaarten liggen alleszins goed. 

Remco Evenepoel verloor in ritten 14 en 15 ongeveer een minuut op zijn dichtste achtervolger Primož Roglič. Drievoudig Vuelta-winnaar Roglič volgt nu op 1:34 van Evenepoel. Het podium wordt op dit moment vervolledigd door de Spanjaard Enric Mas. Hij staat op 2:01. Dit lijken dan ook de enige twee die Evenepoel nog kunnen bedreigen. 

Want op plek vier staat nu de jongste deelnemer van de Vuelta, Juan Ayuso. Zijn achterstand bedraagt al 4:49. Ook op plek vijf staat een Spanjaard. Spaans kampioen Carlos Rodríguez staat op 5:16. Hij wordt bedreigt door Miguel Ángel López die op 5:24 volgt. 

Op plek zeven vinden we João Almeida, op exact 7:00. Hij wordt bedreigd door de ritwinnaar op de Sierra Nevada, Thymen Arensman, die op 7:05 staat. De top tien wordt compleet gemaakt door twee Australiërs. Ben O'Conner staat op plaats negen op 8:57, Jai Hindley volgt al op 11:36. Hij moet dan weer kijken naar Louis Meintjes die op plaats 11 staat op 11:41. 

De volledige top 15 en de stand van de Belgen (GC)

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties