Remco Evenepoel emotioneel na verzekeren eindwinst in Vuelta: "Dit is het beste jaar ooit"

Remco Evenepoel emotioneel na verzekeren eindwinst in Vuelta: "Dit is het beste jaar ooit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evevenpoel heeft het gedaan! Zonder ongelukken wint hij in Madrid de Vuelta.

Meteen na de aankomst was Remco heel emotioneel. Hij vloog al wenend in de armen van zijn trainer Koen Pelgrim en ploegmaat Vervaeke. 

"Ik weet niet wat er in mij omgaat nu. Het is fantastisch. Al de kritiek die ik heb gekregen, alle slechte commentaren vorig jaar. Ik heb daarop eindelijk  kunnen antwoorden met de pedalen. Ik heb zo hard gewerkt om in mijn beste vorm hier naar toe te komen", zei Evenepoel in het flashinterview. 

"Ik ben voor het eerst eens gezond aan een grote ronde begonnen. Ik heb het misschien niet laten zien maar ik was heel gestrest vanochtend en had weinig geslapen, omdat ik niet wist wat er ging gebeuren. Het was een heel harde rit en ik ben heel blij dat ik de Vuelta kan winnen".  

"Ik ben heel blij om de eerste te zijn die een grote ronde wint voor Patrick Lefevere als CEO. Ik ben ook heel blij voor België, mijn ploegmaats, ouders, verloofde. Ik ben zo veel van huis geweest, dus dit doet veel deugd". 

"Het is een fantastisch jaar. Ik heb een monument gewonnen, San Sebastian, twee etappes en het klassement hier. En in de winter ga ik trouwen. Dit is het beste jaar ooit".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties