Meer bekend over Giro 2023, die naast Evenepoel ook Slovenen wil lokken

Meer bekend over Giro 2023, die naast Evenepoel ook Slovenen wil lokken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Giro wil met drie tijdritten onder meer Remco Evenepoel lokken.

Op 17 oktober stelt RCS de Giro van 2023 voor, 10 dagen later, op 27 oktober stelt ASO de Tour van 2023 voor. Dat zal wellicht bepalen waar Remco Evenepoel start volgend jaar. 

Italiaanse media hebben al info gedeeld over de drie mogelijke tijdritten in de Giro van 2023. Op de openingsdag wordt voor een eerste keer tegen de klok gereden met een tijdrit van bijna 20 kilometer tussen Fossacesia en Ortona. Op dag drie zou de Giro al boven aankomen op Blockhaus, waar Jai Hindley won dit jaar. 

De tweede tijdrit zou plaatsvinden in de regio Emilia-Romagna in het mdiden van de Giro. Dit zou een vlakke en snelle tijdrit worden van ruwweg 25 à 30 kilometer. 

Op de voorlaatste dag zou er nog een klimtijdrit zijn die boven aankomt op de Monte Lussari die op 1800 meter hoogte ligt. Het zou een tijdrit van 16 kilometer worden met zo'n 1000 hoogtemeters. 

Die aankomst ligt dicht bij de Sloveense grens en dus probeert de organisatie ook Primož Roglič te lokken. Een aanwezigheid van Tadej Pogačar lijkt uitgesloten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties