Ellen van Dijk pakt 3e wereldtitel tijdrijden, Van Vleuten stelt teleur en Kopecky 9e

Ellen van Dijk pakt 3e wereldtitel tijdrijden, Van Vleuten stelt teleur en Kopecky 9e
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In het Australische Wollongong heeft Ellen van Dijk de eerste wereldtitel gepakt.

De vrouwen trapten het WK wielrennen af met hun tijdrit. Op hetzelfde parcours als de mannen moesten de rensters 34,2 kilometer afleggen met onderweg twee keer Mount Ousley. Een klimmetje van 700 meter aan 6,7%. 

Thuisrijdster Grace Brown zette de eerste richttijd neer en die zou heel lang blijven staan. Lotte Kopecky reed uitstekend en eindigde op een 9e plaats. Annemiek van Vleuten kon na een zwaar seizoen niet nog eens uitpakken. De Nederlandse winnares van de Giro, Tour en Vuelta eindigde pas 7e. Julie Van De Velde werd 22e. 

Er werd tijdens deze tijdrit voor de elite vrouwen ook een wereldtitel voor de beloften uitgedeeld. De Italiaanse Vittoria Guazzini pakte die en werd ook vierde in de einduitslag. 

Europees kampioene Marlen Reusser verbrak als eerste de tussentijd van Brown maar op het einde zakte ze nog wat weg. De Zwitserse werd uiteindelijk derde. De laatste die van start ging, Ellen van Dijk, verpulverde iedereen aan elk tussenpunt en de Australische Brown zag de hoop op de wereldtitel wegsmelten. 

Van Dijk was uiteindelijk 12 seconden sneller dan Brown en 41 seconden sneller dan Reusser. Het is voor Van Dijk de derde wereldtitel tijdrijden na 2013 en 2021. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties