WK Tijdrijden 2022

Het WK tijdrijden 2022 maakt onderdeel uit van het WK wielrennen dat in september doorgaat in Australië. Vooraleer de aandacht naar de wegritten gaat, kunnen de hardrijders zich in de discipline tijdrijden al eens helemaal uitleven. Wielerkrant volgt voor u het WK tijdrijden op de voet.

Starttijden WK tijdrijden

De volledige lijst met starttijden voor het WK tijdrijden 2022 is nog niet vrijgegeven. Wel weten we reeds op welk moment de eerste renner of renster gaat vertrekken en rond welk uur de aankomst van de laatste renner of rensters is voorzien. Er worden dus tijdritkampioenschappen gehouden voor zowel dames en heren en dat in verschillende categorieën.

Op zondag 18 september openen de dames elite het WK. De eerste renster vertrekt om 1u35 Belgische tijd, de laatste renster komt toe rond 4u30. Om 5u40 zal dan de eerste mannelijke renner klaar staan op het startpodium voor zijn WK tijdrijden bij de elite. De aankomst van de laatste renner is voorzien om 9u Belgische tijd. Op 19 september is er het WK tijdrijden voor heren beloften, met de start van de eerste renner om 5u20 en aankomst van de laatste renner om 9u. Op 20 september is het vanaf 1u30 Belgische tijd aan de dames junioren. Rond 3u zou dan de laatste juniore de aankomst moeten bereiken. Om 5u20 zijn de heren junioren aan zet. De laatste renner komt toe om 9u.

Favorieten WK tijdrijden

Om de favorieten voor het WK tijdrijden aan te kaarten, moeten we uiteraard beginnen bij Filippo Ganna. De Italiaan was de voorbije twee jaar bij de mannen al de beste in het werk tegen de klok en gaat voor een derde titel op rij. Remco Evenepoel kan een uitdager van formaat worden, als hij reeds voldoende hersteld is van zijn Vuelta. Europees kampioen tijdrijden Stefan Bissegger zal nu ook de wereldtitel willen veroveren. Ook diens landgenoot Stefan Kung is een taaie klant. Bij de dames verdedigt Ellen van Dijk haar titel en behoort een nieuwe triomf zeker tot de mogelijkheden. Dan zal ze wel Marlen Reusser moeten kloppen.

Laatste nieuws uit WK Tijdrijden 2022

Meer nieuws