Niets aan te doen! Tadej Pogačar pakt zijn tweede overwinning op rij in Ronde van Lombardije

Niets aan te doen! Tadej Pogačar pakt zijn tweede overwinning op rij in Ronde van Lombardije
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met de Ronde van Lombardije stond het laatste monument op het programma. Alejandro Valverde (42) en Vincenzo Nibali (37) reden er hun laatste koers.

Tussen Bergamo en Como moesten de renners 258 kilometer worden afgelegd met onderweg negen beklimmingen met op het laatste de Civiglio en de San Fermo della Battaglia. 

In de vlucht van de dag zaten vier Italianen met daarbij De Marchi, de Fransen Elissonde en Aurélien Parret-Peintre en de Amerikaan Craddock. In het peloton controleerde UAE Team Emirates voor Tadej Pogačar. O zo'n 70 kilometer van de streep werd de kopgroep al gegrepen. 

Op de Civiglio was het dan tijd voor de aanval van topfavoriet Pogačar. Enkel Enric Mas kon hem volgen, Landa sloot in tweede instantie nog aan. Nibali zakte door het ijs. Op de San Fermo della Battaglia probeerde Mas het nog eens, maar Pogačar lossen lukte niet. De twee lieten wel Landa achter. 

Pogačar en Mas reden met z'n tweeën naar de streep en daarin maakte de Spanjaard geen kans al was het verschil uiteindelijk kleiner dan gedacht. Mikel Landa werd derde. Alejandro Valverde werd uiteindelijk zesde in zijn allerlaatste koers. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties