De Ronde van Lombardije in 2022 is de 116de editie van "Il Lombardia". De Ronde van Lombardije is het vijfde en meteen dus ook het laatste wielermonument op de wielerkalender. De wedstrijd zal doorgaan op zaterdag 8 oktober. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alles rond de Ronde van Lombardije. 

Terugblik op Ronde van Lombardije 2021

In 2021 kregen we in de Ronde van Lombardije opnieuw een show van Tadej Pogacar, de winnaar van de Tour de France. De Sloveen viel aan en hij kreeg enkel Fausto Masnada mee. Daarachter probeerden renners als Roglic en Adam Yates nog wel terug te komen, maar het werd snel duidelijk dat Pogacar en Masnada onder elkaar gingen uitvechten wie er met de zege aan de haal ging. Uiteindelijk was het Pogacar die het monument op zijn naam kon zetten. Masnada werd tweede, terwijl Yates tevreden moest zijn met de derde plaats. 

Scherprechters

Het is moeilijk om enkele scherprechters aan te duiden in de Ronde van Lombardije, want er zijn heel wat beklimmingen die knap lastig zijn in het Italiaanse monument. De Passo di Ganda is misschien wel één van de belangrijkste beklimmingen, want het werd ook vorig seizoen bewezen, aangezien Pogacar zijn aanval op deze berg had geplaatst en uiteindelijk ook de wedstrijd kon winnen. 

Grootste favorieten

Uiteraard is het, zoals elk seizoen, uitkijken naar de klimmers in de Ronde van Lombardije. Zo zal Tadej Pogacar maar al te graag een tweede keer op rij winnen, maar er zijn kapers op de kust. Zo zou Vincenzo Nibali de wedstrijd al voor de derde keer in zijn carrière kunnen winnen, maar ook andere renners zoals Roglic, Adam Yates, Bauke Mollema en wereldkampioen Julian Alaphilippe zijn renners om in de gaten te houden. 

 

Laatste nieuws uit Il Lombardia 2022

Meer nieuws