Van Aert spreekt ook al over doelen op de weg: "Misschien pak ik wel die grote vis" en "Dat klinkt misschien melig"

Van Aert spreekt ook al over doelen op de weg: "Misschien pak ik wel die grote vis" en "Dat klinkt misschien melig"
Foto: © photonews

Wout van Aert sprak woensdag met de pers. Het ging over het veld, maar ook over de weg. Een grote vis vangen in de klassiekers, daar blijft Van Aert op gebrand.

"Uiteraard zijn de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix de grote doelen van het voorjaar", bevestigt Wout van Aert bij Sporza. "Een zege in die twee monumenten wil ik blijven najagen. Maar alles moet meezitten op zo'n dag. Misschien zal ik volgend jaar minder top 10-plaatsen verzamelen, maar pak ik wel die grote vis."

Die bleef vorig jaar achterwege. In Parijs-Roubaix werd Van Aert tweede, achter winnaar Van Baarle. Die kom nu ook nog eens in zijn team rijden. "Een ploeg kan nooit te sterk zijn. Ik kijk er enorm naar uit om samen met Van Baarle te koersen. Ik denk dat we heel complementair zijn."

WEDSTRIJDSITUATIE BEPAALT KOPMANSCHAP

Zal er dan afgesproken moeten worden wie kopman is in welke koers? "De wedstrijdsituatie zal dat bepalen. Het is gewoon belangrijk dat iemand van onze ploeg wint. Dat klinkt misschien een beetje melig, maar zo is het gewoon."

En nadien? Er doen geruchten de ronde dat Van Aert wel eens naar de Giro zou kunnen, maar hij zegt vooraf zeker niet neen tegen een nieuwe Tour-deelname. "De Tour en daarna het WK is zeker een traject dat kan. Het WK valt volgend jaar 2 weken na de Tour, dus dat is wel een moeilijke combinatie. Maar dat is ook al succesvol gebleken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5045 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties