Aandacht van fans voor Van Aert stijgt naar ongekende hoogten: "Ik word liever met rust gelaten als ik thuis ben"

Aandacht van fans voor Van Aert stijgt naar ongekende hoogten: "Ik word liever met rust gelaten als ik thuis ben"
Foto: © photonews

Wout van Aert heeft bij de ploegvoorstelling van Jumbo-Visma een oproep gedaan aan de fans die hem ook thuis om zaken gaan vragen. Dat heeft de wielerkampioen liever niet.

Van Aert heeft doorheen het hele jaar met een enorme belangstelling van supporters te maken en dat gaat behoorlijk ver. "Ik denk altijd dat het niet erger kan, maar dan blijkt toch van wel. Mensen bellen gewoon aan mijn deur. Dat is nergens voor nodig. De kans dat ik de deur open doe is miniem."

NIET ALTIJD GEMAKKELIJK

Het is wellicht allemaal goed bedoeld van die mensen. "Ze bellen aan met een speciaal verzoek: om een truitje te signeren of ze organiseren iets speciaals. Iedereen heeft zijn uniek verhaal en ik begrijp dat wel, maar gemakkelijk is het niet altijd. Ik word liever met rust gelaten als ik thuis ben", maakt Wout van Aert duidelijk.

Van Aert gaat toch al lang om met die aandacht? "Het verbaast me soms wel nog. Vroeger was ik gekend in het veldrijden, maar nu gaat dat toch veel breder buiten België. Wereldwijd misschien niet, maar toch wel in heel Europa en dat is altijd toch wel een aparte gewaarwording."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties