VOORBESCHOUWING EXACT CROSS LOENHOUT: de Azencross is de laatste cross van het jaar

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
VOORBESCHOUWING EXACT CROSS LOENHOUT: de Azencross is de laatste cross van het jaar
Foto: © photonews

Voor 2023 wordt er nog een laatste keer gecrosst. Loenhout zal het decor vormen.

De Azencross in Loenhout geldt als een klassieker in het veldrijden. De cross behoort niet meer tot een regelmatigheidscriterium, maar valt tegenwoordig onder de Exact Cross

Wout Van Aert is de titelverdediger. Bij de vrouwen is dat Lucinda Brand, maar zij zal haar zege niet verdedigen. 

PARCOURS

Loenhout kent veel rechte stukken. Daar zullen de grote motoren hun power kwijt kunnen. Door de regen van de voorbije dagen zal er wellicht weer heel wat modder liggen. 

Ook wie Loenhout zegt, zegt het wasbord. Die liggen opnieuw strategisch op het einde van de ronde, met ook nog eens de balkjes nadien. Het is wel de vraag of het wasbord door de regen bereidbaar zal zijn. 

FAVORIETEN MANNEN

Net als de voorbije crossen staan de Grote Drie opnieuw aan de start. In Diegem voerden Wout Van Aert, Tom Pidcock en Mathieu van der Poel al een heuse strijd op. De rest eindigde ver achter dat trio. 

De 1e achtervolgers, Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Laurens Sweeck, zullen er niet bij zijn. Quinten Hermans staat wel aan de start. 

Mathieu van der PoelMathieu van der Poel
© photonews

FAVORIETEN VROUWEN

Op basis van de vorige crossen is er bij de vrouwen een grote topfavoriete en dat is Shirin van Anrooij. Zij zal de meeste tegenstand van Manon Bakker, Blanka Vas en Annemarie Worst moeten verwachten. De andere toppers nemen met het oog op de klassementscrossen rust.

Shirin van AnrooijShirin van Anrooij
© photonews
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties