🎥 De Giro d'Italia stelt de slotetappe in Rome voor: een toertocht langs vele monumenten

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
🎥 De Giro d'Italia stelt de slotetappe in Rome voor: een toertocht langs vele monumenten
Foto: © photonews

De Giro heeft de slotetappe in Rome volledig bekendgemaakt. Het wordt een toertocht langs de vele monumenten die de stad rijk is.

De etappe is 135 km lang en zal van Rome naar Rome gaan. Het vertrek is aan het Colosseo Quadrato. Daarna gaat het richting de kust. Aan Lido d'Ostia zal het peloton rechtsomkeer maken. Zo gaat het terug richting de Italiaanse hoofdstad. 

Daar zal een lokaal circuit 5 keer worden gereden. Achtereenvolgens zullen de renners tijdens die ronde het Colosseum, het Keizerlijk Forum, de Lungo Tevere, Ara Pacis, Villa Borghese, Castel Sant'Angelo, Circus Maximus en de Thermen van Caracalla passeren. Ook de Piazza Navona, Piazza del Popolo en het Tibereiland worden aangedaan. Ten slotte is er ook de Castel Sant'Angelo. Dan zullen de renners ook een glimp van het Vaticaan kunnen opvangen. Alles is goed voor 17,6 km. 

De organisatie verwacht een massasprint. Aan Villa Borghese is er wel een korte klim, maar voor de rest zijn de wegen breed en vlak. Daarnaast zijn de typische Italiaanse plaveien tot een minimum beperkt en in een goede staat. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties