Victor Campenaerts bereidt Omloop voor met WK eSports: "Natuurlijk wel helemaal anders dan op de weg koersen"

Victor Campenaerts bereidt Omloop voor met WK eSports: "Natuurlijk wel helemaal anders dan op de weg koersen"
Foto: © photonews

Victor Campenaerts staat straks aan de start van het WK eSports.

Geen klassieke voorbereiding op de weg voor Victor Campenaerts in aanloop naar de Omloop Het Nieuwsblad. Zaterdagavond neemt hij wel deel aan het WK eSports in Glasgow. 

"Ik vind zo'n WK Zwift wel leuk. Maar het is natuurlijk wel helemaal anders dan op de weg koersen. Je moet in beide disciplines hard op de pedalen kunnen duwen. Maar in wegwedstrijden is het belangrijk dat je je goed kan positioneren, terwijl je in eSports goed moet weten hoe het spel werkt", zegt hij bij Sporza. 

Dat WK eSports bestaat uit drie keer korte koersen, waarbij er telkens een deel afvallen. "Ik had sowieso een training op planning staan waarin ik 3 keer een prikkel van 15 minuten moest geven. Het WK eSports past dus perfect in mijn training."

Omloop Het Nieuwsblad

Van de Omloop heeft Campenaerts een doel gemaakt. Arnaud De Lie rijdt die koers ook. "Arnaud en ik zijn heel compatibel. Als ik in een goede vlucht kom te zitten, dan hoef ik niet te rijden want de snelste man – Arnaud De Lie – zit dan in de groep achter mij", zegt Campenaerts nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties