Romain Bardet komt met een opvallende uitspraak over koers waar hij toch start

Romain Bardet komt met een opvallende uitspraak over koers waar hij toch start
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Romain Bardet is een van de kopmannen van DSM in Parijs-Nice, maar veel zin lijkt de Fransman er niet in te hebben.

Romain Bardet startte zijn seizoen met een achtste plaats in het eindklassement van de Tour des Alpes Maritimes et du Var en zowel in de Faun-Ardèche als in de Faun-Drôme met een elfde plaats. 

Zondag staat Bardet aan de start van Parijs-Nice. "Het is niet de wedstrijd waar ik mij het meest op mijn gemak voel. Het is een moeilijke wedstrijd. Je moet namelijk de hele tijd attent zijn", zegt hij bij de organisatie van de rittenkoers.

"Vaak heb je vroeg in de week al een lastige etappe, de wind speelt een grote rol, nog een tijdrit en dan het laatste weekend met veel beklimmingen." De Dauphiné vindt Bardet makkelijker door de geleidelijke beklimmingen, in Tirreno-Adriatico zijn er meer sprintetappes wat het minder lastig maakt volgens Bardet. 

Pogacar en Vingegaard 

Met Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard krijgt Bardet ook te duchten concurrentie in Parijs-Nice. "Ze vliegen al sinds het begin van het seizoen."

"Daarnaast kunnen ze op steun rekenen van een sterke ploeg. Maar wat er ook gebeurt, er zijn altijd sterke renners die een groot gevecht leveren in Parijs-Nice. Ik ga gewoon mijn eigen koers rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties