Naast Van Aert maakte ook Roglič zijn comeback in het peloton: "Dat is het belangrijkste"

Naast Van Aert maakte ook Roglič zijn comeback in het peloton: "Dat is het belangrijkste"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Primož Roglič reed in Tirreno-Adriatico zijn eerste wedstrijd in meer dan vijf maanden. En dat Sloveen deed het meteen behoorlijk.

Na zijn val in de Vuelta van vorig jaar moest Roglič zich laten opereren aan zijn schouder en moest hij revalideren. Normaal gezien zou Roglič pas weer in de Ronde van Catalonië (20-26 maart) aan de start staan, maar hij rijdt nu ook al Tirreno-Adriatico.

Roglič deed het goed en werd 12de op 49 seconden van winnaar Ganna. Daar is de Sloveen wel tevreden mee. "Ik moet hier voor nu tevreden mee zijn. Het is fijn om weer terug te zijn en ik kijk uit naar de volgende etappes."

Geen druk voor het klassement

"Door het rijden van wedstrijden weet ik waar ik aan moet werken om beter te worden. Het belangrijkste is dat ik weer kilometers maak en terug ben in het peloton. Ik leg mezelf geen druk op voor een klassement."

Het hoofddoel van Roglič is de Giro (6-28 mei). Na Catalonië zou hij normaal geen wedstrijden meer rijden, maar na zijn verrassende start in de Tirreno, kan dat nog altijd veranderen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties