🎥 Michael Matthews wacht op excuses van Nathan Van Hooydonck en heeft een boodschap voor de UCI

🎥 Michael Matthews wacht op excuses van Nathan Van Hooydonck en heeft een boodschap voor de UCI
Foto: © photonews

Michael Matthews is nog eens teruggekomen op het incident met Nathan Van Hooydonck. Hij wacht nog steeds op excuses.

In de 2e etappe van Parijs-Nice deelde Nathan Van Hooydonck een kwak aan Michael Matthews uit. De Australiër kon maar net recht blijven. Nadien kreeg Van Hooydonck daar heel wat kritiek op. 

Na de ploegentijdrit, een dag later, kwam Matthews bij Het Nieuwsblad nog eens terug op het incident. Hij vertelde dat hij dat niet meer wil zien en dat het geen goed voorbeeld voor de jeugd is. Ook hoopt Matthews dat Van Hooydonck weet wat hij fout heeft gedaan en dat hij het niet meer zal doen. Ook wacht Matthews op excuses van hem. Dat zou hij waarderen. 

Ook vindt Matthews dat de UCI harder moet optreden. Excuses zijn voor hem niet genoeg. Een licht contact aanvaardt Matthews nog, maar één waarbij je naar de andere kant van de weg vliegt, niet. Ook vindt hij dat de renners elkaar respect moeten tonen.

Van Hooydonck zelf reageerde bij Het Laatste Nieuws: "Ik had Matthews na de rit hem een berichtje gestuurd, maar als ik hem zie zal ik zeker nog mijn excuses aanbieden en mijn verhaal nog eens doen. Ik werd door een renner van Team UAE Emirates geduwd en verloor daarbij mijn balans. Ik kon geen kant meer uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties