Ex-winnaar Vincenzo Nibali probeert het verloop van Milaan-San Remo te voorspellen: "Tadej Pogacar zal ze daar al proberen af te matten"

Ex-winnaar Vincenzo Nibali probeert het verloop van Milaan-San Remo te voorspellen: "Tadej Pogacar zal ze daar al proberen af te matten"
Foto: © photonews

Vincenzo Nibali heeft op Milaan-San Remo vooruitgeblikt. Als ex-winnaar probeerde hij de tactiek van enkele favorieten in te schatten.

In 2018 won Vincenzo Nibali Milaan-San Remo. Hij is dus een geknipte kandidaat om het verloop van Milaan-San Remo te voorspellen. Bij La Gazzetta dello Sport besprak hij de tactiek van enkele favorieten. 

Nibali verwacht een zeer bedrijvige Tadej Pogacar, voor velen de topfavoriet zaterdag. "Vorig jaar probeerde hij op de Poggio het verschil te maken", aldus Nibali. Pogacar raakte niet weg en Nibali denkt dat Pogacar al op de Cipressa zal aanvallen: "Hij heeft de vorige editie goed ingeprent en zal iets willen veranderen. Met al op de Cipressa aan te vallen, zal hij proberen om Mathieu van der Poel en Wout Van Aert af te matten."

Van der Poel en Van Aert zijn volgens Nibali de 2 rivalen van Pogacar, maar de Sloveen is voor Nibali de favoriet om zaterdag te winnen. "Van der Poel zal de belangrijke man voor Alpecin-Deceuninck zijn. Al hebben ze voor in de sprint nog altijd Jasper Philipsen. Van Aert zal de belangrijkste man bij Jumbo-Visma zijn. Op het steilste stuk van de Poggio kan hij zijn versnelling plaatsen en ook kan hij nog altijd op zijn sprint afwachten", besloot Nibali. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties