Milano - Sanremo 2023

Milaan-Sanremo 2023 is de 114de editie van de wielerklassieker die lokaal 'Milano-Sanremo' genoemd wordt. Milaan-Sanremo is het eerste Monument dat in 2023 verreden zal worden en staat gepland op 18 maart. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alles rond Milaan-Sanremo 2023.

Terugblik op Milaan-Sanremo 2022

In 'Milano-Sanremo' 2022 waren Wout van Aert en Tadej Pogacar de twee grote favorieten. Titelverdediger Jasper Stuyven ontbrak wegens ziekte. Pogacar versnelde tot vier keer toe op de Poggio, maar weggeraken lukte niet. Ook Van Aert volgde goed, de kopman van Jumbo-Visma miste echter de punch om een gooi te doen naar de overwinning. Die ging naar Matej Mohoric, die met een splijtende afdaling van de Poggio de favorieten een hak zette.

De Sloveen insinueerde achteraf dat hij een mogelijk voordeel had gehaald uit een technisch snufje, de 'dropper post'. Dat was dan ook gespreksonderwerp nummer 1. Turgis en Van der Poel werden nog tweede en derde.

Poggio ook scherprechter in 2023

Zoals steeds zal de Poggio opnieuw scherprechter zijn in Milaan-Sanremo, dat is in 2023 niet anders. Deze beklimming biedt vooral een kans aan de renners die de sprint willen ontlopen en dus moeten aanvallen in de finale. Wie op de vlakke laatste rechte lijn op de Via Roma in Sanremo als eerste over de streep komt, mag zich de winnaar van 'Milano-Sanremo 2023' noemen.

Grootste favorieten

Bij de grootste kanshebbers op winst komen opnieuw dezelfde namen als de vorige jaren naar voren: Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Julian Alaphilippe, Caleb Ewan, Peter Sagan, Michael Matthews, Arnaud Démare etc. Ewan zal gebrand zijn op revanche nadat hij vorig jaar niet kon deelnemen wegens ziekte. De Australiër maakte van Milaan-Sanremo zijn eerste grote doel. Bij Lotto-Dstny houden ze ook nog Arnaud De Lie achter de hand. De Belgische sprintsensatie zal voor een eerste keer meedoen. Voorts is het ook uitkijken of titelverdediger Mohoric toch niet zijn kunstje nog een keer kan herhalen.

Laatste nieuws uit Milano - Sanremo 2023

Meer nieuws
 Uitslag