Milano - Sanremo 2022

Milaan-Sanremo is in 2022 de 113de editie van de wielerklassieker die lokaal 'Milano-Sanremo' genoemd wordt. Milaan-Sanremo is het eerste Monument dat in 2022 verreden zal worden en staat gepland op 19 maart. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alles rond Milaan-Sanremo 2022.

Terugblik op Milaan-Sanremo 2021

In 'Milano-Sanremo 2021' werd in de finale een kopgroep gevormd met daarin de meeste favorieten, zoals titelverdediger Wout van Aert, ex-winnaar Julian Alaphilippe en Mathieu van der Poel. Van der Poel was in Milaan-Sanremo de grote topfavoriet na zijn verbluffende overwinning in de Strade Bianche. In de laatste drie kilometer zag Jasper Stuyven echter zijn kans om weg te rijden, aan het einde van de afdaling van de Poggio. 

Stuyven trok zijn inspanning door tot op de streep en kon nog net de opkomende snelle mannen afhouden. Voor het tweede jaar op rij won zo een Belg Milaan-Sanremo. Caleb Ewan spurtte naar de tweede plaats, Wout van Aert werd derde. Sagan en Van der Poel maakten de top vijf compleet.

Poggio ook scherprechter in 2022

Zoals steeds zal de Poggio opnieuw scherprechter zijn in Milaan-Sanremo, dat is in 2022 niet anders. Deze beklimming biedt vooral een kans aan de renners die de sprint willen ontlopen om aan te vallen in de finale. Wie op de vlakke laatste rechte lijn op de Via Roma in Sanremo als eerste over de streep komt, mag zich de winnaar van 'Milano-Sanremo 2022' noemen.

Grootste favorieten

Bij de grootste kanshebbers op winst komen opnieuw dezelfde namen als de vorige jaren naar voren: Wout van Aert, Julian Alaphilippe, Caleb Ewan, Peter Sagan, Michael Matthews, Arnaud Démare etc. Gezien de rugproblemen waar Mathieu van der Poel mee kampt, is het nog afwachten of hij aan de start komt. 

Laatste nieuws uit Milano - Sanremo 2022

Meer nieuws