Annemiek van Vleuten stelt voor Milaan-San Remo haar eisen: "Waarom zouden wij dat niet aankunnen"
Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Annemiek van Vleuten stelt voor Milaan-San Remo haar eisen: "Waarom zouden wij dat niet aankunnen"
Foto: © photonews

In de toekomst komt er wellicht een Milaan-San Remo voor vrouwen, maar die zal niet zo lang als bij de mannen zijn. Annemiek van Vleuten is daar niet mee akkoord.

Zaterdag rijden de mannen hun Milaan-San Remo. De vrouwen moeten nog wat wachten. Ten vroegste in 2024 zou er een wedstrijd voor vrouwen komen. Organisator RCS is daarmee bezig. 

De organisatie denkt aan een wedstrijd op dezelfde dag als de race voor de mannen, maar over een ander parcours. De vrouwen zouden van Arenzano naar San Remo rijden. Dat is een afstand van 120 km lang. 

Met die versie is Annemiek van Vleuten niet akkoord. Dat vertelde ze aan Cyclingnews. "Een vrouwenversie van Milaan-San Remo zou de langste eendagskoers voor vrouwen ooit moeten worden", aldus van Vleuten. "En in de finale de Cipressa en de Poggio."

"Waarom zouden wij geen 200 tot 250 km kunnen rijden", ging van Vleuten verder. "Laat ons met 200 km beginnen en daarna kunnen we geleidelijk de wedstrijd langer maken." Daarvoor zou de organisatie toestemming aan de UCI moeten vragen, want een koers voor vrouwen mag volgens de UCI-reglementen maximaal 170 km lang zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties