Wout van Aert verbaast daags voor E3 Saxo Classic en hoopt scenario van vorig jaar te vermijden
Wout van Aert verbaast daags voor E3 Saxo Classic en hoopt scenario van vorig jaar te vermijden
Foto: © photonews

Wout van Aert verdedigt vrijdag in de E3 Saxo Classic zijn titel. Maar ook daarna komen er nog belangrijke afspraken aan. Als hij niet ziek wordt zoals vorig jaar.

In Milaan-Sanremo kon Wout van Aert het gat op Mathieu van der Poel niet meer dichtrijden en verloor de sprint om de tweede plaats van Filippo Ganna. Voor de E3 Saxo Classic is Van Aert weer een van de topfavorieten. 

En dat hij goed is liet Van Aert al blijken tijdens de verkenning op de Paterberg, waar hij op Strava de tiende tijd ooit neerzette. Van Aert is er dan ook klaar voor verklaarde hij op de persconferentie voorafgaand aan de E3. 

"Ik voel me zeker in orde en heb de benen om morgen mee te spelen. De koersen die ik het liefst rijd, komen er nu aan. Het wordt een mooie periode. Ik kijk er ook naar uit om aan te treden met een hele sterke ploeg." Van Aert reed het openingsweekend en de Strade Bianche namelijk niet. 

Hopen om niet nog eens ziek te worden

Zijn voorbereiding werd al verstoord door ziekte en vorig jaar moest Van Aert de Ronde missen door corona. "Ik heb gewoon pech gehad vorig jaar, denk ik. Ik ga ervan uit dat ik geen twee keer tegenslag krijg. Hout vasthouden, dat is het devies", zei Van Aert nog.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties