E3 Saxo Bank Classic 2023

Op 24 maart gaat de E3 Saxo Classic 2023 door. Dat zal de 65ste editie zijn van deze eendagskoers in het profwielrennen. Mogelijk valt u ook de naamsverandering op, want vorig jaar was het nog de E3 Saxo Bank Classic. Het woord 'Bank' verdwijnt dus uit de naam van deze wielerwedstrijd. Wielerkrant houdt u op de hoogte over alles rond de E3 Saxo Classic 2023.

Opvolger voor Wout van Aert

Er zal in 2023 op zoek gegaan worden naar een opvolger voor Wout van Aert, die de editie van 2022 won. Het werd toen in Harelbeke een groot feest voor Jumbo-Visma, want ploegmaats Wout van Aert en Christophe Laporte kwamen zij aan zij over de streep. Van Aert gooide zijn wiel wel als eerste over de meet, zodat hij de overwinning achter zijn naam kreeg. Stefan Küng mocht mee op het podium.

Parcours E3 Saxo Classic 2023

De organisatie heeft beslist om het parcours voor de volgende editie van de E3 haast te kopiëren. Uitgezonderd enkele omleggingen vanwege werkzaamheden zal het parcours van de editie van 2023 dus haast identiek zijn aan dat van 2022. Dat betekent dat de start en aankomst opnieuw in Harelbeke komen te liggen. De Katteberg is de eerste helling van de dag. De renners krijgen ook onder meer La Houppe, de Kanarieberg en de Oude Kruisberg voor de wielen.

Het zwaartepunt is de opeenvolging van de Kapelberg, de Paterberg en de Oude Karemont. Nadien volgen ook nog de E3 Col, de Karnemelkebeekstraat en de Tiegemberg, de laatste helling van de dag. Daarna is het koers zetten terug richting Harelbeke. 

Laatste nieuws uit E3 Saxo Bank Classic 2023

Meer nieuws