Johan Museeuw heeft een verrassend voorstel voor een parcourswijziging voor de Ronde van Vlaanderen

Johan Museeuw heeft een verrassend voorstel voor een parcourswijziging voor de Ronde van Vlaanderen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het parcours van de Ronde van Vlaanderen wijzigde enkele jaren geleden drastisch. Johan Museeuw heeft een nieuw voorstel: aankomen op een helling.

In 2012 kwam de Ronde van Vlaanderen voor het eerst in Oudenaarde aan. Zo wijzigde het parcours drastisch en waren het duo Muur van Geraardsbergen-Bosberg niet meer de scherprechters. Dat waren vanaf 2012 de Oude Kwaremont en de Paterberg. 

Sindsdien waren er telkens lichte wijzigingen: een helling of kasseistrook extra of minder en de startplaats die naar Antwerpen ging. Vanaf 2023 zal de startplaats afwisselen tussen Brugge en Antwerpen. 

Johan Museeuw juichte de drastische wijziging toe, maar hij denkt dat het beter is om de start in Brugge te hebben. Vooral dan uit toeristisch oogpunt. 

Het Nieuwsblad vroeg aan Museeuw welke wijziging hij graag zou zien gebeuren. Hij opperde voor een aankomst op een helling. Hij dacht aan de Paterberg door het mythische karakter, maar hij denkt dat het voor de tv-techniekers geen cadeau zal zijn. De Koppenberg is dan weer te lastig en te moeilijk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties