Ronde van Vlaanderen 2022

De Ronde van Vlaanderen in 2022 is de 106de editie van "Vlaanderens mooiste". De Ronde van Vlaanderen is het tweede monument van het seizoen, na Milaan-San Remo, en zal plaatsvinden op zondag 3 april 2022. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alles rond de Ronde van Vlaanderen

Terugblik op Ronde van Vlaanderen 2021

In de Ronde van Vlaanderen 2021 was het vooral uitkijken naar Wout van Aert en Mathieu van der Poel, maar van Aert liet zich op een cruciaal moment verrassen, waardoor hij niet mee was met van der Poel. Wie wel mee was, was Kasper Asgreen. Asgreen en van der Poel kregen elkaar er niet meer af en dus moest er gesprint worden. Daarin haalde de Deen van Quick Step-Alpha Vinyl het nipt van de Nederlander. Greg Van Avermaet eindigde even later op de derde plaats, terwijl Wout van Aert tevreden moest zijn met de zesde plaats. 

Scherprechters

Net zoals elk jaar is het ook dit seizoen uitkijken naar de finale van de Ronde van Vlaanderen. Daar wordt de wedstrijd meestal ook beslist, want de hellingen volgen elkaar in een sneltempo op. Zo komt in de finale de Taaienberg, Kruisberg, Oude Kwaremont (waar het peloton dan al voor de derde keer over moet, aangezien de Oude Kwaremont ook al twee keer eerder in de koers overwonnen moet worden) en de Patersberg, waar het peloton dan al voor de tweede keer over moet. Na zo'n zware wedstrijd zullen deze hellingen extra zwaar aanvoelen in de finale van de koers. 

Grootste favorieten

Bij de grootste favorieten komen dit jaar opnieuw dezelfde namen terug als de voorbij jaren. Zo zal het ook nu uitkijken zijn naar renners als Mathieu van der Poel en Wout van Aert, al is het nog maar de vraag in welke vorm van der Poel in de wedstrijd zal verschijnen, aangezien hij een mindere voorbereiding heeft gehad door problemen aan de rug. Ook Kasper Asgreen, de winnaar van vorig seizoen, behoort opnieuw tot de kanshebbers, net zoals andere rennes zoals Sagan, Van Avermaet, Stuyven en Lampaert. 

Laatste nieuws uit Ronde van Vlaanderen 2022

Meer nieuws