Ronde van Vlaanderen 2024

Voeg tekst toe: Ronde van Vlaanderen 2024

De Ronde van Vlaanderen, in de volksmond ook wel "Vlaanderens mooiste" genoemd, is één van de grote wielerklassiekers op de weg en is zelfs één van de vijf 'Monumenten'. De Ronde van Vlaanden is na Milaan-San Remo het tweede grote monument van het seizoen en valt net voor het derde monument, Parijs-Roubaix. Het Vlaamse wielermonument is traditioneel een zwaar parcours van ongeveer 250 kilometer, waarbij heel wat kasseistroken en hellingen overwonnen moeten worden.

Sportwereld

De Ronde van Vlaanderen werd voor het eerst in 1913 gereden en werd toen georganiseerd door Sportwereld, een sportkrant. Vroeger was de Ronde van Vlaanderen vooral een Belgische koers, want de wedstrijd werd samen met Milaan-San Remo gereden en veel buitenlandse renners kozen voor het Italiaanse monument. Na de tweede wereldoorlog werd de wedstrijd internationaler en kwamen er ook meer buitenlandse winnaars. Sinds 2004 wordt de Ronde van Vlaanderen ook bij de vrouwen gereden.

Recordhouders

Er zakken elk jaar heel wat sterke renners af naar de Ronde van Vlaanderen en daardoor zijn er ook heel wat verschillende winnaars in deze wedstrijd. Toch zijn er enkele renners die samen recordhouder zijn met maar liefst 3 zeges. Het gaat hier om Achiel Buysse, Fiorenzo Magni, Eric Leman, Johan Museeuw, Tom Boonen en Fabian Cancellara. Voorlopig ziet het er ook niet direct naar uit dat iemand van het huidige peloton zich snel bij deze groep zal vestigen.