Niki Terpstra ziet voor de Ronde van Vlaanderen een groot voordeel voor Mathieu van der Poel

Niki Terpstra ziet voor de Ronde van Vlaanderen een groot voordeel voor Mathieu van der Poel
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel is een van de favorieten om de Ronde van Vlaanderen te winnen. Niki Terpstra ziet een groot voordeel voor hem.

Niki Terpstra vertelde aan Het Nieuwsblad dat Mathieu van der Poel voor de Ronde van Vlaanderen gemaakt is. Alles wat het parcours bevat kan hij volgens Terpstra goed. 

Daarnaast ziet Terpstra nog een ander voordeel voor van der Poel. Dat is gewoon het feit dat hij die koers al 2 keer eerder won. Als van der Poel, Wout Van Aert en Tadej Pogacar samen naar de meet zouden gaan, dan heeft de Nederlander volgens Terpstra de beste kaarten in handen om te pokeren. Op de lange rechte stukken naar Oudenaarde zal iemand moeten uitvallen en dan kan van der Poel net iets meer de kat uit de boom kijken. 

Ook koerst van der Poel volgens Terpstra meer op instinct dan Van Aert. Hij is ook onvoorspelbaarder, terwijl Van Aert meer op de vooraf uitgekiende plannetjes vertrouwd. Van der Poel durft daarvan af te wijken en zijn eigen koers te rijden. Zo is van der Poel de favoriet van Terpstra om de Ronde van Vlaanderen te winnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties