Toeschouwer raakte ernstig gewond bij val met motard in E3, maar kreeg weinig hulp

Toeschouwer raakte ernstig gewond bij val met motard in E3, maar kreeg weinig hulp
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een motard vloog in de E3 Saxo Classic op de Oude Kwaremont onderuit en kwam in het publiek terecht. Een toeschouwer raakte daarbij ernstig gewond.

De motard schoof onderuit op de Oude Kwaremont en raakte daarbij Kris. Zijn schouder ging uit de kom en brak hem ook op twee plaatsen, hij had een gekneusde rib en zijn oogkas was helemaal gezwollen. 

"Op zich neem ik de motorrijder niets kwalijk, maar achteraf gezien pleegde hij wel vluchtmisdrijf natuurlijk. We moesten hem opsporen aan de hand van camerabeelden om de verzekeringspapieren in orde te kunnen brengen", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Juridische stappen

Kris moest zelf op zoek naar medische hulp en wandelde daarvoor een kilometer voor hij een hulppost vond. Want vlak na het ongeval passeerde een ambulance, maar die moest meer met de renners. Een tweede ambulance volgde niet door het vele volk op de Oude Kwaremont. 

Kris overweegt wel om juridische stappen te ondernemen. "Vooral om hen wakker te schudden zodat iedereen in de toekomst zijn verantwoordelijkheid neemt. Ik mag van geluk spreken dat alles gefilmd is", zegt Kris nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties