De generale repetitie voor zondag?: Tadej Pogacar trekt door op de sleutelpunten van de Ronde van Vlaanderen

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
De generale repetitie voor zondag?: Tadej Pogacar trekt door op de sleutelpunten van de Ronde van Vlaanderen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Favoriet Tadej Pogacar heeft het parcours van de Ronde van Vlaanderen verkend. Die was hoofdzakelijk rustig, maar onderweg trok hij ook wel eens door.

Donderdag zat Tadej Pogacar nog in het zonnige Monaco en genoot hij van het goede weer, maar vrijdag was het alweer bittere ernst voor de Sloveen. De verkenning van de Ronde van Vlaanderen stond op het programma. 

Voor de middag vertrok Pogacar samen met onder meer Matteo Trentin en Tim Wellens om het parcours te verkennen. Op de kasseien en de hellingen bleven ze in groep en ging het er gezapig aan toe. 

Op het einde kwamen ze nog aan de Oude Kwaremont en de Paterberg. Daar trok Pogacar door. Eerst op de Oude Kwaremont en nadien ook op de Paterberg. Enkel Matteo Trentin kon nog volgen. 

SPEKGLADDE KOPPENBERG

Het leek wel een generale repetitie voor zondag. Dan zal het wellicht nog wat harder gaan. Pogacar zal wellicht alleen willen aankomen, gezien de sprint in de E3 Saxo Classic, waar hij tegen Wout Van Aert en Matteo Trentin de duimen moest leggen. 

Ten slotte was er voor Pogacar even een momentje om op te letten. De Koppenberg lag er spekglad bij en hij maakte een stuurfout. Daardoor stond hij te voet en moest hij te voet verder. Het wordt dus afwachten hoe de Koppenberg zondag erbij zal liggen.

© photonews
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties