De Cauwer vindt dat het toch eens van moeten is voor Van Aert in de Ronde en is scherp voor Zeeman: "Gezegd is gezegd"

De Cauwer vindt dat het toch eens van moeten is voor Van Aert in de Ronde en is scherp voor Zeeman: "Gezegd is gezegd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen overwinning voor Wout van Aert in de Ronde van Vlaanderen. José De Cauwer ziet dat Van Aert toch een tikje heeft gekregen en is ook scherp voor een uitspraak van zijn manager Zeeman.

Wout van Aert werd vierde in de Ronde van Vlaanderen, nadat hij op de Kruisberg moest lossen. "Dit noem ik een ferme tik", zegt José De Cauwer bij Sporza. Maar Van Aert deed niets fout volgens De Cauwer. 

Kan Van Aert de Ronde van Vlaanderen wel winnen als Pogačar en Van der Poel aan de start staan? "Dat is de grote vraag. En er komen alsmaar nieuwe mannen en jongeren bij."

"Met dat palmares en dat lichaam zou je toch een van de eerstvolgende jaren moeten oogsten. "Ik moet just niets", zei hij, maar op een bepaald moment moet hij natuurlijk wel winnen", zei De Cauwer nog. 

Scherp voor Zeeman

De Cauwer is ook scherp voor Merijn Zeeman van Jumbo-Visma. Die zei vooraf dat het voorjaar van Jumbo-Visma, ondanks overwinningen in al 5 klassiekers, niet geslaagd zou zijn als ze geen Monument winnen. Er staat nu dus nog meer druk op Van Aert en Jumbo-Visma om te winnen in Roubaix. 

"Als je ploegleider Zeeman bent, kan je zeggen: we hebben al 5 keer gewonnen. Maar die telden blijkbaar niet mee. Het getuigt van een gebrek aan respect, alsof dat geen belangrijke koersen zijn. Komt dat terug als een boemerang? Gezegd is gezegd, hé", zei De Cauwer nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties