Wielerteams rekenen op fans voor nieuwe bron van inkomsten: Wout van Aert zeer gegeerd

Wielerteams rekenen op fans voor nieuwe bron van inkomsten: Wout van Aert zeer gegeerd
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wielerploegen zoeken altijd naar inkomsten en hebben daarbij iets nieuws gevonden. Ze vonden hun inspiratie bij het voetbal.

Bijna iedere wielerploeg kent het probleem van financiële onzekerheid wel en daarom gaan ze ook op zoek naar andere inkomsten. Vorig jaar verkocht Jumbo-Visma al NFT's van enkele belangrijke overwinningen en ook de fietsen van belangrijke wedstrijden veilt de Nederlandse ploeg. 

Dit jaar komt daar nog iets bij. Jumbo-Visma verkoopt namelijk de gedragen shirts van hun renners van tijdens de Ronde van Vlaanderen op MatchWornShirt. Het gedragen en gesigneerde shirt van Van Aert staat momenteel op 1.620 euro. 

In het voetbal is die trend van gedragen shirts verkopen al enkele jaren aan de gang. Ook andere wielerploegen verkopen gedragen shirts. Negen teams uit de WorldTour en twee uit de ProTour verkopen intussen shirts op de site.

Ook Belgische ploegen doen mee

Het shirt van Julian Alaphilippe dat hij droeg tijdens de Ronde van Vlaanderen van 2021 bracht zo'n 3.467 euro op, dat van winnaar Asgreen zelfs 5.000 euro. 

En ook Lotto Dstny verkoopt regelmatig shirts op de website. Zo bracht de verkoop van de shirts van Milaan-Sanremo zo'n 2.599 euro op en staan ook de shirts van de Ronde van Vlaanderen te koop. Ook de shirts van de Tour zullen worden aangeboden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties