Tim Merlier legt de druk hoog voor Parijs-Roubaix: "Zou leuk zijn om dat nog eens in de verf te zetten"

Tim Merlier legt de druk hoog voor Parijs-Roubaix: "Zou leuk zijn om dat nog eens in de verf te zetten"
Foto: © photonews

Een week na zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen rijdt Tim Merlier zondag voor de derde keer Parijs-Roubaix. De Belgische kampioen hoopt dat zijn team zondag eens kan zegevieren.

Vorig jaar kende Merlier heel wat pech met twee lekke banden en kwam hij op Carrefour de l'Arbre ten val waarbij hij een grote wonde opliep aan zijn elleboog die hem de Giro koste. 

In de Ronde zat Merlier in de vlucht. "Dat kan nu weer, maar liever rijd ik de finale. Maar als ik de finale kan halen vanuit de vroege vlucht - wat in Roubaix al vaak gebeurd is - dan zou dat mooi zijn. Het zou leuk zijn om mijn goeie conditie nog een keer in de verf te zetten."

Koers pas geslaagd als ploeg wint

Merlier won Nokere Koerse en zorgde voor de enige zege van de ploeg in de klassiekers. "Voor mij persoonlijk is mijn jaar niet slecht. Ik heb 5 koersen gewonnen en ik bewijs dat ik een waardige kampioen ben", zegt Merlier nog. Maar met de ploeg gaat het dus heel wat minder in de klassiekers.

"Het moet gewoon even meezitten en hopelijk is dat zondag het geval. Ik denk dat we zondag nog de beste kans hebben om met de ploeg die klassieker te winnen. Wanneer de koers zondag geslaagd is? Als ikzelf of iemand van de ploeg wint", besluit de Belgische kampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties