Gilbert zag Van Aert alweer een grote fout maken, terwijl Van der Poel dat niet deed

Gilbert zag Van Aert alweer een grote fout maken, terwijl Van der Poel dat niet deed
Foto: © photonews

Philippe Gilbert maakte Parijs-Roubaix voor het eerst mee vanop de motor. En daar zag hij Wout van Aert alweer dezelfde fout maken.

Philippe Gilbert reed zelf vijf keer Parijs-Roubaix en won ook in 2019. Dit jaar maakte hij op dit jaar de koers voor het eerst vanop de motor mee voor Eurosport. En daar zag Gilbert Van Aert fouten maken. 

"Wout van Aert leek zijn race goed onder controle te hebben, hij spaarde zichzelf zoals hij deed in de E3. Tot hij demarreerde en toen een lekke band kreeg. Ik denk dat dat eerder bij het materiaalbeheer hoort en niet bij pech", zegt Gilbert bij L'Equipe

Te groot verlangen

"Ik herinner me mijn eigen ervaringen in deze wedstrijden en ook in een kassei-etappe van de Tour de France. Ik ging in de aanval, maar doordat ik te opgewonden was, maakte ik een stuurfout en raakte ik een verkeerd geplaatste kassei waarna mijn voorkant lek kwam te staan."

"De fout van Wout van Aert was zeker te wijten aan een maximum aan risico’s nemen en een te groot verlangen om te winnen. Een verlangen dat niet goed gecontroleerd werd. Mathieu van der Poel maakte deze fout niet omdat hij alle valstrikken op het parcours en die van zijn tegenstanders wist te ontwijken", besloot Gilbert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties