Julian Alaphilippe is al met andere doelen bezig: "Hij wil heel graag revanche pakken"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Julian Alaphilippe is al met andere doelen bezig: "Hij wil heel graag revanche pakken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julian Alaphilippe is dit seizoen opnieuw op de sukkel, maar zijn partner Marion Rousse stelt gerust. Hij blijft gefocust en kijkt alweer verder.

Het seizoen begon goed voor Julian Alaphilippe. Zo won hij de Faun-Ardèche Classic, maar nadien werd hij ziek. Sindsdien is hij wat op de sukkel.

Alaphilippe leek weer wat aan de betere hand, maar in de Ronde van Vlaanderen blesseerde hij zich aan de knie. Zo moest hij de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl schrappen. 

Luik-Bastenaken-Luik is momenteel nog een vraagteken. "Maar hij heeft een goede hoop op een deelname", vertelde zijn partner Marion Rousse aan Cyclism'Actu. "Al weet hij wel dat hij niet 100% fit zal zijn."

"Hij blijft wel gefocust en serieus", ging Rousse verder.  "Ik denk dat velen al zouden opgegeven hebben. Momenteel is hij indrukwekkender dan als hij 10 koersen op een seizoen wint."

De focus blijft dus bij Alaphilippe en zo is hij al serieus op de Tour de France gefocust. "Hij heeft al verkenningen gepland en wil echt revanche pakken op vorig jaar toen hij de Tour moest missen", besloot Rousse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties