Marc Sergeant benoemt een eigenschap van Tadej Pogacar dat "te weinig wordt benadrukt": "Hij was subliem"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Marc Sergeant benoemt een eigenschap van Tadej Pogacar dat "te weinig wordt benadrukt": "Hij was subliem"
Foto: © photonews

Tadej Pogacar won na een solo van bijna 30 km. Volgens Marc Sergeant combineerde hij dat met een tactische sterke wedstrijd.

Op 80 km van de streep schoof Tadej Pogacar al mee in een groepje van Gianni Vermeersch. "Dat was heel slim", vindt Marc Sergeant bij Het Nieuwsblad. "Zo deed hij iets wat de andere ploegen met hem wouden proberen: isoleren."

Door die zet van Pogacar schakelde hij volgens Sergeant 80% van het peloton uit. "Jumbo-Visma was eraan voor de moeite en het vooraf uitgedokterde plan van AG2R Citroën mocht in de vuilbak", aldus Sergeant. 

"Het was gewoon fenomenaal", ging de lofzang van Sergeant verder. "Pogacar drukte quasi de volledige tegenstand in het defensief en controleerde zo voor de laatste 80 km de koers. Als ze weer korterbij kwamen, plaatste hij weer een versnelling en liep het verschil op. En de kopgroep dunde bij elke versnelling alsmaar verder uit, tot Pogacar alleen overbleef."

Tactisch vond Sergeant Pogacar "subliem": "Het is een eigenschap van hem die te weinig wordt benadrukt. Ook maakt hij zelden een fout. Er is niemand die zo goed als hem de koers kan lezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties