Bakelants zet Lennert Van Eetvelt volledig uit de wind in dopingzaak maar denkt wel dat er bij Lotto dingen foutlopen

Bakelants zet Lennert Van Eetvelt volledig uit de wind in dopingzaak maar denkt wel dat er bij Lotto dingen foutlopen
Foto: © photonews

Ook Jan Bakelants heeft het nieuws over Lennert Van Eetvelt gevolgd. Er is een dopingzaak lopende, wegens een vermeende inbreuk van de jonge renner van Lotto Dstny op de anti-dopingwetgeving.

Concreet komt het neer op het gebruik van een neusspray dat bij de dopingcontrole niet vermeld zou zijn. "Ik vind het heel jammer dat hij dit moet doormaken, zo jong in zijn carrière, die goed begonnen was. Dan moet ik vaststellen dat dit al de tweede keer is dat Lotto iets soortgelijks meemaakt", zegt Jan Bakelants in Wielerclub Wattage.

© photonews

Een verwijzing naar het voorval met Tosh Van der Sande, wiens naam later gezuiverd is. "Op zo'n moment denk ik wel dat de medische staf moet zeggen: oei, moeten we dit niet strikter gaan opvolgen? Andere ploegen hebben daar bij mijn weten nooit problemen mee. De enige plicht die je hebt, is dat melden bij de dopingcontrole."

"Er moeten intern toch een paar dingen foutlopen", stelt Bakelants. "Dit is zoals je whereabouts invullen: één keer vergeten kan eens gebeuren, maar vanaf dan slaap je niet meer gerust. Het ondertekende document wordt ook altijd in ontvangst genomen door de ploegarts. Dit zijn vermijdbare episodes en is heel negatief voor de renner."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties