Miguel Indurain geeft blessureadvies aan Tadej Pogacar: "Een breuk van het scaphoïde is delicaat"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Miguel Indurain geeft blessureadvies aan Tadej Pogacar: "Een breuk van het scaphoïde is delicaat"
Foto: © photonews

Tadej Pogacar is herstellende van een breuk aan het scaphoïde. Miguel Indurain heeft hem richting de Tour de France advies over zijn blessure gegeven.

In Luik-Bastenaken-Luik kwam Tadej Pogacar al vroeg ten val. Dezelfde dag werd hij nog geopereerd aan zijn pols. Pogacar had immers een breuk van het scaphoïde, een van de handwortelbeentjes, opgelopen. 

Enkele dagen later zat Pogacar alweer op de rollen. Zo begon hij meteen aan zijn revalidatie en kan hij zijn conditie richting de Tour onderhouden en weer opbouwen. 

Vijfvoudig Tour-winnaar Miguel Indurain gaf bij agentschap EFE dat het niet om een "zeer ernstige blessure" gaat: "Maar voor een renner is het wel delicaat. Ik had enkele ploegmaats met die blessure en het gaf hen heel wat problemen."

In voorbereiding op de Tour gaf Indurain Pogacar advies. "Als je te laat begint te trainen, haal je het niet. En als je te vroeg start, kan het je problemen geven. We zullen zien hoe hij het doet", aldus Indurain. 

Door de blessure van Pogacar ziet Indurain Jonas Vingegaard voor de Tour een streepje voor hebben. "Vingegaard is goed zijn inspanningen voor de Tour aan het doseren", besloot de Spanjaard. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties