Alberto Contador duidt een zwakke plek bij Remco Evenepoel aan

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Alberto Contador duidt een zwakke plek bij Remco Evenepoel aan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel is een van de topfavorieten voor de Giro en gaat wellicht met Primoz Roglic de strijd aan. Alberto Contador ziet wel een nadeel voor Evenepoel.

In zijn carrière won Alberto Contador 7 grote rondes, waarvan 2 keer de Giro. Zo heeft de Spanjaard pakken ervaring als het op zeges in een grote ronde aankomt. Bij Eurosport gaf hij zijn inzichten over de komende Giro en meer bepaald over de mogelijke strijd tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic

"Het grote verschil tussen de Vuelta en de Giro bij een slechte dag in de Vuelta slechts 40 seconden verliest en in de Giro kan dat 5 minuten zijn", aldus Contador. "Evenepoel heeft nog niet veel grote rondes gereden en kent zijn lichaam nog niet goed genoeg om in een grote ronde top te zijn. Ook heeft hij nog niet veel kansen gehad om zijn lichaam te testen. Dus dat kan je zeker als een zwakke plek zien."

Evenepoel begint zaterdag in de Giro aan zijn 3e grote ronde, terwijl Roglic al aan zijn 12e begint. Contador ziet beide renners kwaliteiten hebben en vindt dat ze allebei in vorm zijn. Wie van de 2 dan gaat winnen, durfde de Spanjaard niet te zeggen: "Ze kunnen elke tijdrit waarbij ze aan de start staan, winnen. Dus zal het verschil wel in de bergen moeten gemaakt worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties