Patrick Evenepoel zet iedereen nog eens op scherp voor de start van de Giro: "Dat vind ik erover"

Patrick Evenepoel zet iedereen nog eens op scherp voor de start van de Giro: "Dat vind ik erover"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook Patrick Evenepoel leeft in spanning toe naar de start van de Giro. Zaterdag moet zijn zoon vooral rekening houden met de Italiaan Filippo Ganna denkt vader Evenepoel.

"Hij is niet voor niks meervoudig wereldkampioen tijdrijden geweest. In Italië is hij bovendien eigenlijk onklopbaar. Het wordt dus een mooie uitdaging voor Remco", zegt Patrick Evenepoel bij Radio 1. 

"Remco maakt trouwens een heel rustige indruk. De laatste tien dagen van zijn stage in Spanje waren we samen. Ik hield hem van alles en iedereen weg, zijn voorbereiding verliep rustig. Zijn echtgenote was ook aanwezig."

"Hij is er volledig klaar voor. Nu horen we elkaar af en toe via Whatsapp, dat doen we altijd zo tijdens wedstrijden. We wensen hem dan succes en dan stuurt hij één of twee vuistjes terug. Dan weten we dat het oké is. Met zijn vertrouwen zit het goed", zei vader Evenepoel nog. 

"Iedereen denkt dat hij zomaar even gaat winnen. Mocht het zo simpel zijn, zou ik morgen ook beginnen koersen."

Patrick Evenepoel kreeg ook nog de vraag of de Giro van zijn zoon enkel geslaagd is als hij met het roze naar huis komt. "Iedereen denkt dat hij zomaar even gaat winnen. Mocht het zo simpel zijn, zou ik morgen ook beginnen koersen."

"Het is niet evident over drie weken. De roze trui is zeker een doel en hij heeft er keihard voor gewerkt. Maar het podium op zich is ook een doel. Als hij kan winnen, des te beter. Maar om te zeggen dat zijn Giro dan niet geslaagd is, vind ik erover."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties