Giro-organisatie slaat mea culpa na enorme blunder in openingstijdrit

Giro-organisatie slaat mea culpa na enorme blunder in openingstijdrit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Giro heeft in de openingstijdrit van zaterdag een pijnlijke fout gemaakt. Zo werd de bergtrui aan een verkeerde renner toegekend.

Doordat de zaterdag startte met een tijdrit zou er in de tweede rit normaal nog geen bergtrui in peloton zijn. Maar de organisatie loste dat op en zo kon er wel een bergtrui worden uitgedeeld. 

In de tijdrit werd er namelijk een tijdsopname genomen bij het tweede tussenpunt tot aan de finish. De renner die dat het snelste deed en dus ook het snelst de beklimming opreed, kreeg de blauwe bergtrui. 

Dat bleek de Amerikaan Brandon McNulty te zijn. Maar al snel na de rit werden daar vragen bij gesteld en zondag net voor het begin van de rit zette de organisatie de fout recht. 

Officiële verklaring

De Giro kwam dan ook met een officiële verklaring: "Door een digitale fout op het startnummer is gisteren de blauwe trui per ongeluk toegekend aan Brandon McNulty (UAE Team Emirates)."

"Na een tweede controle werd de blauwe trui toegewezen aan Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers), de renner die vanaf de tweede tijd tot aan de finish de snelste tijd neerzette."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties