Grote teleurstelling bij bepaalde analisten, maar andere haalt dan weer vlijmscherp uit: "Ze hebben het verkloot!"

Grote teleurstelling bij bepaalde analisten, maar andere haalt dan weer vlijmscherp uit: "Ze hebben het verkloot!"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als analisten al met grote teleurstelling achterblijven, moet er iets merkwaardigs gebeurd zijn. Al heersten er verschillende emoties na afloop van de zesde Girorit.

Simon Clarke en Alessandro De Marchi leken op weg om het peloton voor te blijven, maar in de laatste anderhalve kilometer liep de samenwerking spaak. Eurosport-cocommentator Karsten Kroon leefde met hen mee. "Je zou denken: als ze gewoon vol doorrijden tot 200 meter voor de meet, redden ze het waarschijnlijk."

In de nabespreking op de tv-zender vond analiste Jip van den Bos het ook jammer voor de vluchters. "Ik vind het pijnlijk om te zien hoe die mannen net voor de finish ingehaald worden. Ik kan er nog steeds niet naar kijken. Voor mij overheerst een pijnlijk gevoel."

Clarke en De Marchi hebben het gewoon echt weggegooid 

Bobbie Traksel (foto), een andere analist, haalde dan weer zwaar uit. "Ze hebben het zelf verkloot! Ik heb er echt helemaal geen medelijden mee. In de laatste kilometer gaan ze liggen spelen en bijna surplacen op de baan. Je moet doorrijden. Ze hebben het gewoon echt weggegooid."

Volgens de Nederlander gaan beide renners zich dit nog zwaar beklagen. "Zo'n kans gaat niet meer dichtbij komen, voor beiden niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties