VOORBESCHOUWING RIT 7 GIRO: Neemt Evenepoel zijn roze trui terug in eerste zware bergrit?

VOORBESCHOUWING RIT 7 GIRO: Neemt Evenepoel zijn roze trui terug in eerste zware bergrit?
Foto: © photonews

De zevende rit in de Giro kondigt zich aan als de eerste echte bergrit. In de finale wacht de Gran Sasso d'Italia (Campo Imperatore).

In de rit van dinsdag, met aankomst aan het Lago Laceno, gaf Remco Evenepoel zijn roze trui af aan de Noor Andreas Leknessund. Vrijdag kan de trui echter weer om de schouders van Evenepoel zitten. 

PARCOURS

De Giro zit vrijdag nog maar aan rit 7, maar toch krijgen de renners al voor de derde keer een rit boven de 200 kilometer. Met 218 kilometer is het zelfs de op twee na langste etappe in deze Giro. 

De eerste 70 kilometer zijn zo goed als vlak, daarna volgt een niet gecategoriseerde klim, waarna de Roccaraso (7,3 aan 6,1% gemiddeld) moet worden. Daarna volgt een lange strook in dalende lijn richting de voet van de volgende klim. 

Met nog 47 kilometer te gaan beginnen de renners aan de Calascio (13,5 kilometer aan 6%), met onmiddellijk daarna de klim naar Campo Imperatore (26,5 kilometer aan 3,4%). De laatste 6,1 kilometer lopen wel 7,7% gemiddeld op. De top ligt op 2135 meter hoogte. 

FAVORIETEN

Primož Roglič lijkt een van de topfavorieten de worden als het voor de klassementsrenners wordt. De Sloveen kan zo'n lange klim wel aan, zeker als het op het einde nog steil wordt. 

© photonews

Voor Remco Evenepoel wordt het dan weer afwachten hoe zijn lichaam reageert na zijn dubbele val van woensdag. Meestal is een tweede dag na een val de moeilijkste. Evenepoel kan ook het roze terugpakken als Leknessund door het ijs zakt. 

Bij INEOS Grenadiers hebben ze met Tao Geoghegan Hart en Geraint Thomas enkele kopmannen, maar dinsdag deden ze daar niets meer. Proberen ze Roglic en Evenepoel deze keer wel aan te vallen? 

Als er dan toch vluchters voor de rit zouden gaan, lijken onder meer Brandon McNulty, Lennard Kämna, Thibaut Pinot, Ben Healy en Einer Rubio. Als zij de ruimte krijgen van de klassementsmannen of roze trui Leknessund. 

ONZE STERREN

**** Primož Roglič

*** Remco Evenepoel, Tao Geoghegan Hart

** Joao Almeida, Lennard Kämna, Brandon McNulty

* Ben Healy, Einer Rubio, Thibaut Pinot, Santiogo Buitrago 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties