VOORBESCHOUWING RIT 8 GIRO: Opnieuw aan de vluchters of tonen Evenepoel en co zich dit keer wel?

VOORBESCHOUWING RIT 8 GIRO: Opnieuw aan de vluchters of tonen Evenepoel en co zich dit keer wel?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de eerste echte bergetappe in de Giro staat voor de renners weer een lastige etappe op het programma. In de laatste 50 kilometer liggen er nog 3 beklimmingen.

Geen beklimmingen boven de 2000 meter of erg lange beklimmingen, wel een verraderlijke etappe met enkele steile muurtjes. Een etappe waar de Giro niet kan gewonnen worden, maar wel verloren. 

PARCOURS

Na vijf kilometer volgt er al een beklimming van 4,9 kilometer van 5,8%, maar die telt niet mee voor het bergklassement. 

Daarna volgt een golvend parcours, in de laatste 50 kilometer liggen er nog drie klimmetjes. Twee keer de I Cappuccini (2,8 km aan 7,8%) en de Monte delle Cesane (7,8 km aan 6,6%). De top van de laatste I Cappuccini ligt op 5,5 kilometer van de streep. 

FAVORIETEN

Na de wandeletappe van vrijdag kan deze finale wellicht wel voor spektakel zorgen bij de favorieten. Al is het ook niet uitgesloten dat er weer vluchters voor de zege zullen strijden. Zeker niet door de de tijdrit van 35 kilometer op zondag. 

Vluchters voor deze etappe zijn alweer moeilijke te voorspellen. Dit lijkt iets op maat van Ben Healy te zijn, maar ook favorieten zoals voor bijvoorbeeld Primož Roglič of Remco Evenepoel zouden hier wel eens voor de zege kunnen sprinten. 

© photonews

Een andere vluchters waar rekening gehouden moet mee worden zijn Brandon McNulty, Santiago Buitrago en Bauke Mollema. Ook sprinters Michael Matthews en Mads Pedersen zouden dit moeten aankunnen als het tempo op de beklimmingen niet al te hoog ligt. 

ONZE STERREN

**** Brandon McNulty

*** Ben Healy, Bauke Mollema

** Primoz Roglic, Remco Evenepoel, Michael Matthews

* Mads Pedersen, Tao Geoghegan Hart, Geraint Thomas, Joao Almeida 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties